Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Zaštitite kožu, kosu i nokte od utjecaja hladnog vremena

Zaštitite kožu, kosu i nokte od utjecaja hladnog vremena

Održite kožu, nokte i kosu u najboljem stanju ove zime.

 

Primjećujete li da vaša koža zimi postaje beživotna i suha, da su vaše usne uvijek ispucane i da su stanja poput ekcema i dermatitisa iznenada pogoršana? Vaša kosa može postati vrlo krhka i nokti se stalno ljuštiti i pucati. Hladni zimski vjetrovi, centralno grijanje u zatvorenim prostorima, tople kupke ili tuševi i smanjeni unos svježeg voća, salata i tekućina, dovode vašu kožu, kosu i nokte u stanje dehidracije.

Ove zime, provedite sve navedene korake kako biste zaštitili svoje tijelo od oštrih učinaka hladnijeg vremena. U svoju prehranu uključite širok raspon voća i povrća. Sezonske namirnice, kao što su tikvice i bundeve, pune su hranjivih tvari, uključujući beta-karoten i vitamin C, koje su ključne za zdravlje kože. Vitamin C je potreban tijelu da bi stvaralo kolagen.

Svakako pijte puno vode tijekom zimskih mjeseci. Možda je teže nego ljeti, ali jednako je važno, jer centralno grijanje dehidrira tijelo. Izbjegavajte piti previše čaja i kave, što vas dodatno dehidrira, a umjesto toga uživajte u biljnim čajevima i vrućim juhama.

Prehrambeni dodaci mogu pomoći da osigurate dovoljan unos hranjivih tvari koje mogu doprinijeti zdravlju kose, kože i noktiju koje se sastoje od vezivnog tkiva. Vezivno tkivo sadrži prvenstveno kolagen i keratin, koji su jaki, vlaknasti proteini. Određene hranjive tvari su od vitalnog značaja za stvaranje ovih proteina, stoga tijelu osigurajte adekvatnu opskrbu i tako osigurajte zdravo stanje vaše kose, kože i noktiju.