Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
multi-nutrient-slider

Solgar Multi-Nutrient

 

Prema procjenama, tržište dodataka prehrani će se u periodu manjem od jednog desetljeća udvostručiti. Očekivano, vitamini su najzastupljeniji, no predviđanja za navedeni period pokazuju da će najveći rast potražnje imati segment proteina i aminokiselina.1 Interes se tako pomiče na druge nutrijente, možda i ne toliko poznate. Upravo kombinaciju raznolikih nutrijenta, čak više od 50 njih, nalazimo u Solgar Multi-Nutrientu. Takav naziv odlično opisuje sadržaj jedne od najkompleksnijih formulacija. Evo zašto je toliko cijenjen!

Esencijalni nutrijenti

Nutrijenti ili hranjive tvari su kemijski spojevi koje organizam koristi za dobivanje energije, normalno funkcioniranje te rast i razvoj. Svi vitamini i minerali, 9 aminokiselina i 2 masne kiseline ubrajaju se u esencijalne nutrijente, tj. naš organizam ih ne može sam proizvesti te ih moramo uzimati hranom ili suplementacijom.2 Solgar Multi-Nutrient sadrži sve navedeno. Vitamini B* kompleksa važni su za odvijanje procesa dobivanje energije iz hrane, dok su vitamini C** i E*** snažni antioksidansi, pridonose zaštititi i obnovi stanica. Neki od minerala prisutnih u formulaciji su željezo, cink, krom, mangan. Ulja sjemenki suncokreta, boreča i lana izvori su omega -3 i omega-6 masnih kiselina.

Organsko podrijetlo

Ono što obogaćuje ovu formulaciju su ekstrakti, enzimi i pigmenti čak 15 biljaka poput ječma, pšenice, korijena rudbekije, đumbira i sibirskog ginsenga. Ostale tvari biljnog podrijetla su alge spirulina i klorela. Od biljnih tvari izrađuje se koncentrat kako bi se osigurala maksimalna koncentracija nutrijenata.

Bolja bioraspoloživost

Osim sastava dodatka prehrani, vrlo je bitna činjenica kako će se određena formulacija ponašati u organizmu. U ovom slučaju tablete su prirodno obložene što povećava njihovu rastresitost i raspadljivost i to omogućuje bolju apsorpciju. Minerali se nalaze u organskom obliku što im osigurava dobru podnošljivost i stabilnost. Tako je željezo u obliku bisglicinata pa je izbjegnuto konstipirajuće djelovanje te je u tom obliku nježniji za želudac.

Svima prihvatljiva formulacija

Važno je naglasiti da Solgar Multi-Nutrient ne sadrži šećer, škrob, konzervanse, umjetne boje ili gluten. Također, pogodan je za vegetarijance i vegane jer ne sadrži mlijeko i mliječne proizvode. Prihvatljiv je svim skupinama uklapajući se u svaki način prehrane odraslih osoba.

Opsežnost sastava i biranih nutrijenta organskog podrijetla dobre bioraspoloživosti čine Solgar Multi-Nutrient posebnim. Navedenim karakteristikama ispunjava zahtjeve vrhunske kvalitete bez kompromisa.

 

1. https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/dietary-supplements-market https:/, pristupljeno 27.2.2023.
2. https://www.nutriskop.hr/nutrijenti-hranjive-tvari/, pristupljeno 27.2.2023.

*Vitamini B skupine doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije.
**Vitamin C doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
***Vitamin E doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.