SOLGAR VITAMIN K1 100 MCG TBL A100

Tablete 100
  • Za normalno zgrušavanje krvi i zdrave kosti
  • Pogodno za vegane i vegetarijance
  • Košer
  • Ne sadržava šećer, sol i škrob
1/dan Bez glutena, Bez mliječnih sastojaka , Košer, Pogodno za vegane, Pogodno za vegetarijance
Podijeli:

SOLGAR VITAMIN K1 100 µg sadržava vitamin K, koji spada u skupinu vitamina topljivih u mastima. Postoje tri oblika vitamina K; K1 (fitomenadion), koji se dobiva iz hrane, K2 (menakinon), koji proizvode bakterije u probavnom traktu i K3 (menadion) koji je sintetički oblik.

Vitamin K je važan za zgrušavanje krvi, jer je nužan za sintezu proteina za zgrušavanje krvi. Također, pridonosi zdravlju kostiju tako što aktivira kalcitonin, hormon koji potiče ugradnju kalcija u kosti.

Vitamin K je prisutan u biljnim i životinjskim vrstama, a u visokim se koncentracijama nalazi u zelenome lisnatom povrću, mlijeku i ribljem ulju.

Preporučena doza SOLGAR VITAMIN K1 100 µg je 1 tableta na dan, koja osigurava dobre dostatne doze vitamina K1.

Vitamin K pridonosi:

• Normalnom zgrušavanju krvi

• Održavanju normalnih kostiju

Svi Solgar® proizvodi imaju "Zlatni standard" za izvrsnost. Proizvedeni su koristeći se prirodnim izvorima i inovacijama od 1947. godine. Solgar® je idealna suplementacija za dobro zdravlje.

Vitamin K (kao fitomenadion)

Za detaljne informacije o hranjivim sastojcima provjerite naljepnicu

Ključne hranjive tvari:

Vitamin K
100 µg

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.