Facebook

O Solgaru

Solgarova posvećenost izvrsnosti

Još od 1947. Solgar potrošačima nudi široku paletu inovativnih proizvoda vrhunske kvalitete. Vođeni smo znanošću o prehrani i koristimo najsuvremenije proizvodne pogone kako bismo korisnicima naših proizvoda osigurali najkvalitetnije vitamine, minerale, proizvode sa biljnim sastojcima i s ekstraktima hrane.

Naša je misija unaprijediti opće zdravlje i dobro osjećanje korisnika naših proizvoda. To nastojimo postići  tako da svoje proizvode ekskluzivno distribuiramo širom svijeta, isključivo u suradnji s obrazovanim osobljem, koje trajno i sveobuhvatno educiramo o dodacima prehrani, prehrani i nutricionizmu. Na taj način educirano osoblje može korisnike naših proizvoda savjetovati i usmjeravati kroz širok raspon dostupnih mogućnosti suplementacije.

Solgar „Zlatni standardTM"

Od 1947. Solgar ima jednu misiju: potrošačima ponuditi dodatke prehrani najviše kvalitete, koje prodaju educirani prodavatelji u svrhu promicanja općeg zdravlja. Solgarova posvećenost detaljima u svakoj fazi proizvodnje i distribucije omogućila nam je da postavimo, održimo i podižemo „Zlatni standard" za kvalitetu i brigu za detalje u konkurentnoj industriji koja se neprekidno razvija.

Istraženi, na znanosti temeljeni proizvodi

Solgar je diljem svijeta čuven po svojoj inovativnoj, znanstveno utemeljenoj liniji proizvoda, a naš stručno vodeći odjel istraživanja i razvoja osigurava da je svaki proizvod temeljito istražen. Osim toga, Solgar također podržava i potiče istraživanja na postojećim, ali i potencijalnim novim proizvodima, doniranjem sredstava i proizvoda za istraživačke studije.

Najsuvremenija proizvodnja

Solgarova najsuvremenija tehnologije u proizvodnim postrojenjima potpuno je suvremena i dizajnom i funkcionalnošću, u skladu s Dobrom proizvođačkom praksom (GMP) za dodatke prehrani te ispunjava farmaceutske standarde za postrojenja, procedure, kontrolu kvalitete i očuvanje okoliša. To zapravo premašuje standarde preporučene za industriju dodataka prehrani, ali osigurava da Solgar kvaliteta nije ugrožena niti u jednom trenutku tijekom procesa proizvodnje. Doista, s vlastitim laboratorijem za kontrolu kvalitete i postrojenjima za distribuciju, možemo garantirati odgovornost tijekom čitavog procesa.

Kontrola kvalitete

Solgar teži izvrsnosti i ima najviše standarde za kvalitetu. Mi provodimo strog sustav mjera kontrole kvalitete unutar našeg laboratorija, „na licu mjesta" (što je rijetkost u ovoj industriji) da bismo testirali proizvode u svakoj fazi proizvodnje, od sirovine do gotovog proizvoda. Sve sirovine koje dolaze u naša proizvodna postrojenja podliježu strogim testovima kako bismo osigurali da budu najviše kvalitete i čistoće. Ako neka sirovina ne odgovara našim zahtjevnim standardima, istog se trena odbacuje i vraća dobavljačima. Niti jedan proizvod ne izlazi iz našeg postrojenja ako nije usklađen s našim „Zlatnim standardom" za izvrsnost.

USP sustav za pročišćavanje voda

Prednost Solgarova postrojenja je najsuvremeniji USP sustav za pročišćavanje vode temeljen na reverznoj osmozi. Ta milijun dolara vrijedna tehnologija filtriranja nije  zahtjev Dobre proizvođačke prekse (GMP-a), nego ju je kao zahtjev postavio Solgar kao dio naše ukupne predanosti proizvodnoj izvrsnosti.

HEPA sistem filtracije zraka

Kao dio Solgarove posvećenosti čistoći, taj sistem filtracije zraka koristi se u našim proizvodnim postrojenjima kako bi filtrirao sav zrak koji cirkulira, uklanjajući 99,9% svih čestica... Uzorci zraka i vode također se rutinski testiraju u našem laboratoriju za kontrolu kvalitete.

Čistoća

Radnici u Solgarovim proizvodnim postrojenjima rutinski rastavljaju i čiste svaki dio strojeva poslije svake nove formulacije. Oprema se rastavlja na stotine dijelova, pa je ponekad potrebno i do osam sati da bi se očistila i ponovo sastavila. Zapravo, neki od naših strojeva se dulje čiste nego što se na njima proizvodi. Također, za dezinficiranje opreme između proizvodnje različitih serija koristimo sredstva za čišćenje koja su ekološki prihvatljiva i čija je upotreba dozvoljena u prehrambenoj industriji.

Košer certifikat

Solgar je odabrao KOF-K Kosher Supervision za certifikaciju svojih proizvoda. Ta međunarodna organizacija slijedi najstrože zakone poštivanja košera.

Halal certifikat

Solgar je za certificiranje svojih proizvoda odabrao Halal Food Authority (HFA), organizaciju iz Ujedinjenog Kraljevstva koja se pridržava strogih Halal zakona.

Oblaganje tableta temeljeno na vodi

Solgar je bio jedan od prvih u industriji prirodnih proizvoda koji je za oblaganje svojih tableta prestao koristiti šelak i umjesto toga predstavio prirodno, na vodi bazirano oblaganje. To prirodno oblaganje tableta temeljeno na vodi poboljšava raspadljivost i rastrošljivost, omogućujući bolju apsorpciju nutrijenata.

Reciklirajuće tamne staklene boce

Solgar je poznat po bočicama koje su 100% reciklirajuće, nepropusne, neporozne i bez mirisa. Iako su te „starinske", medicinske  bočice skuplje, Solgar ih koristi zbog svoje posvećenosti kvaliteti, jer sadržaj štite od vrućine, svijetla i vlage, uz očuvanje nutritivnih vrijednosti.

Informacije o proizvodu

Da bi pomogli prodavateljima, liječnicima, farmaceutima, novinarima i potrošačima da razumiju kako suplementi djeluju, Solgar je osigurao tim eksperata iz područja nutricionizma da na tehnička pitanja odgovaraju telefonski, poštom ili e-mailom.

Ekskluzivna distribucija

Solgar je posvećen distribuciji svojih proizvoda putem ljekarni i specijaliziranih prodavaonica u kojima potrošači mogu pronaći najbolje proizvode, uz najbolji savjet i preporuku. To je još jedan način da osiguramo integritet naših proizvoda.

Globalno prepoznat

Solgar se distribuira diljem svijeta, u više od 50 zemalja, s podružnicama u Ujedinjenom Kraljevstvu, Španjolskoj, Južnoj Africi i Novom Zelandu.

Zaštita okoliša

Solgar je svjestan da male promjene u prirodi mogu stvoriti velike učinke. Zato svoje poslovanje temelji na principima održivog razvoja.

Biljke koje koristi dobivaju se iz trajno održivih izvora, kako bi autohtone vrste i dalje rasle u svojim prirodnim staništima.

U proizvodnji koristi pročišćenu vodu i prijateljska, zelena sredstva za čišćenje.

Postrojenja su opskrbljena sustavima za smanjenje buke i filtraciju zraka.

Koristi 100% reciklirajuće staklene boce.

Član je međunarodne mreže Carbon neutral company© čiji je cilj smanjenje emisije CO2.

Do danas je Solgar posadio na tisuće sadnica autohtonog drveća kako bi se smanjili negativni utjecaji emisije ugljika.
S istim je ciljem investirao u različite projekte za zaštitu okoliša širom svijeta.

Solgar svoje proizvode ne testira na životinjama.